sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Ruokaa madoille + superihana ratsastustunti!

Valitettavasti kuvia ei tällä kertaa, mutta enemmän tekstiä :D. Olen nyt Rukalla, eli postauksia ei tule tällä viikolla ollenkaan.

Kun tulin koriin laitoin hiirulaiset sulamaan ja käsittelin vähän Matoa. Mato kävi vähän housun taskussa ja söi vaihteeksi aikas nopeasti. Hypomato ei tällä kertaa kuristanut, vaikka iskikin hiireen aika voimalla. Kun ruoka oli syöty, Hypo meni koriin ja Mato putkeen. Vaihtelin vielä vedet ja siivoilin kakat, jonka jälkeen lähdin kirjastoon.

Tallilla olin jo 20 vaille kolme omien kyytisekoilujeni vuoksi (juu, puhelin käynnisti jtn uudelleen, enkä tiennyt, että mua tullaan hakemaan jo niin aikaisin). Putsasin Topiaksen harjat ja vähän vaille neljä hain Wanen tarhasta ja harjailtiin sitä parin hoitajan kanssa. Kun Wanesa lähti tunnille, haettiin muita heppoja tarhasta. Mä hain Topiaksen, Pikun ja yhden yksärin. Meillä oli vähän ongelmia yksärien tarhan lankojen kanssa, kun ne oli niin korkeella ja siinä kun niitä avaa ison hevosen nykiessä narua...
Viideltä punttasin Pikun ratsastajan selkään ja autoin vyön kiristämisessä tms. asioissa. Sitten menin satulahuoneeseen odottelemaan oman tunnin alkua.

Mulle oli laitettu Dimka, mutta sen vuokraaja oli sillä vielä puol kuus maastossa. Ratsastuksenopettaja sanoi, että jos se ei ehdi tulla, menen sitten Ladylla. Mentiin satulahuoneeseen ja ei nahty, että poni olisi tullut. Viittä vaille, laittaessani kypärää, katsoin: Onko toi Dimkan vuokraaja, joka lähtee tallilta? Olihan se ja Dimka oli karsinassa ilman varusteita. Hain sitten kiireellä varusteet ja yksi tuntilaisista auttoi varustamaan jo harjatun ponin (onneksi)! Olimme kuudelta valmiit ja lähdin taluttamaan ponia kentälle. Sokerin hoitaja tuli roikkumaan ja nousin selkään.
Dimka oli ihanan reipas, mutta ei kaahottanut, niin kuin viimeksi kun menin sillä. Keräilimme ohjat ja aloimme ravailla. Dimkalla on niin ihana askel ja teimme siirtymisiä. Poni totteli kiltisti ja pian otimme alkuverkkalaukkoja muutaman molempiin suuntiin. Dimka ei kaahannut, vaan laukkasi tosi nätisti (se oli kyllä käynyt ennen tuntia yli puolentoista tunnin maaston) ja sillä on kyllä niin ihana laukka. Laukkojen jälkeen oli puolivälikäynnit ja sitten aloitimme pohkeenväistöt. Dimka väisti ihanasti ja pienillä avuilla. Se on kyllä niin ihanan herkkä. Väistöt onnistui molempiin suuntiin ja toiseen suuntaan poni vähän meinasi vain kääntyä, joten joutui vähän jarruttamaan ohjalla. Muuten oli kyllä niin ihana heppa!
Sitten oli loppuravit ja ratsastuksenope kysyi, että voisinko jäädä vielä puoleksi tunniksi taluttamaan maastoon. Yksi aikuisratsastaja (samalta tunnilta kuin minä) laittoi Dimkan pois, koska sen heppa jatkoi. Talutin Pikua ensin maastossa ja menimme sitten kentälle kokeilemaan ravia. Se puoli kentästä oli ihan mutainen ja vaikka minulla oli kumiset ratsastussaappaat, kura roiskui reisien puoliväliin ja ratsastushousut olivat aivan kuraiset. Talutus kestikin 45 minuuttia ja olin vartin myöhässä kyydistäni. Heheh! :D

Ajattelin tehdä jonkinlaisen erikoispostauksen! Vastatkaahas kaikki sivulla olevaan kyselyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)