sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Väsynyt ratsastaja

Kaverini tulivat tallille kanssani ja olimme siellä noin vartin yli kolme. Pian haettiin hevosia sisälle. Haimme Aneten ja Topiaksen. Sitten autoimme Dimkan ratsastajaa laittamaan ponin kuntoon. Vaikka hän tuli ajoissa ja kolme ihmistä harjasi Dimkaa, meille tuli silti hieman kiire. Poni oli niin likainen. Autoin ratsastajan myös selkään. Sitten mentiin kentän laidalle odottamaan tuntini alkua ja vähän ennen kuutta kaverini lähtivät.

Kun edellinen tunti loppui, menin hepan luo ja otin jalustimista kierteet pois. Sokerin hoitaja tuli roikkumaan ja nousin selkään. Tuli vähän säätöä jalustinten kanssa koska toinen nilkkani on jäykempi ja istun vinossa... Jalustimet tuntuivat aivan eri mittaisilta vaikka olivat saman mittaiset. Lopputunnista kuulin, että toinen oli kuitenkin ollut reiän pidempi, ja mäyttänyt samalta, koska olin jstunut vinossa.

Alkutunti ei mennyt kovin hyvin, koska olin aika väsynyt, enkä jaksanut keskittyä niin hyvin. Menimme paljon siirtymisiä ja yhtäkkiä Dimka alkoi tuntua paremmalta ja kuuliaisemmalta. Pian aloimme laukkailla ja nostimme vuorotellen laukkaa käynnistä. Pari kertaa tein laukkavoltin ja Dimka kuunteli todella hyvin. Sillä on kyllä niin ihana laukka. Sitten teimme nopeat loppuravit ja käynnit, koska seuraavat tuntilaiset olivat jo tulleet kentälle laukatessamme. Aika kuluu nopeasti...

Menimme kaartoon ja laskeuduimme selästä. Irrotin sampparit, löysäsin vyötä ja nostin jalustimet. Lähdin sitten taluttamaan Dimkaa talliin. Otin varusteet pois ja varasin kolme harjaa karsinan sisäpuolelle, ettei tarvitse joka kerta erikseen availla ovea. Harjasin ponin nopeasti läpi pölärillä, pään pääharjalla ja lopuksi putsasin kaviot. Kävin sitten pesemässä kuolaimet ja niputin suitset, sekä vein varusteet satulahuoneeseen. Sitten kello oli jo puoli kahdeksan ja lähdin kotiin.

Anteeksi kuvaton postaus. Kuvaajallani oli muuta tekemista. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)