sunnuntai 31. elokuuta 2014

Jo vähän parempia väistöjä

Keskiviikkona 27.8 menin tallille jo kolmen aikaan ja luin listasta, että menisin jälleen Penalla. Sitä, mitä tein tallilla ennen tuntia, en muista ollenkaan, joten hypätään taas siihen, että kello tuli viittätoista yli kuusi ja lähdin hakemaan Penttiä tarhasta. Toin ruunan karsinaan, jonka eteen olin jo tuonut omat ja Penan varusteet ja lähdin heti harjailemaan sitä. Penalla oli muutamia mutaroiskeita ja se oli hieman märkä, joten harjailin sitä jonkin aikaa ja noin varttia vaille aloin laittaa varusteita. Nostin satulan selkään ja laitoin suitset päähän, jonka jälkeen valmistauduin itse ja lähdin taluttamaan Penaa kentälle.

Kentällä kiristin vyötä ja kokeilin yhtä reikää pidempiä jalustimia, jonka jälkeen nousin selkään. Selästä käsin huomasin jalustimien olevan liian pitkät ja laitoin sen tutun ja turvallisen neljännen reiän. Lähdimme kävelemään alkukäyntejä, jonka jälkeen nostimme ravia. Pena oli todella mukavan tuntuinen, eikä sen ravi tuntunut kovinkaan epätasaiselta. Lämmittelimme hetken ja istuimme sitten harjoitusraviin. Teimme jotain (muisti pätkii again) ja alkoi aika kammottava sade. Vettä tuli ihan kuin olisi suihkussa, tai oikeasti, jos joku kaataisi päällesi vettä saavista. Ainakin olo oli sellainen.

Tulimme sitten pohkeenväistöjä ravissa yhdellä sivulla siten, että käännyimme ennen kulmaa ja väistätimme siitä uralle. Aluksi tuli vähän pungettua etupäätä ulos ja takaosa jäi hieman jälkeen, mutta väistöt olivat tuhat kertaa parempia kuin viime kerralla kun tehtiin väistöjä. Pena oli oikein mukava kun sain väistöt sujumaan ainakin omasta mielestäni hyvin. Yksi kulma, josta sadevettä valui ihan jokena pois kentältä, oli Penan mielestä kamalan pelottava. Sitä piti säpsyä tai vähintäänkin katsoa kauhuissaan.

    Pönä <3 Asiaan liittymätön kuva :D

Vaihdoimme suuntaa ja toiseen suuntaan väistöt eivät sujuneet niin hyvin kuin toiseen suuntaan, mutta pysyttiinpä ravissa ja pääsimme uralle hevosen väistäessä pohjetta. Kulma oli enää vaih silmälläpidettävä kohta ja Penan ravi alkoi tuntua todella hyvältä. Olimme siis menneet ilman jalustimia ja kun sai ottaa jalustimet jalkaan otin, koska kylkeeni olikanut pistää hieman ja en halunnut keskeyttää tuntia sen vuoksi. Eli otin jalustimet takaisin jalkaan lopetellessamme väistöjä.

Sitten aloitimme laukat. Emme voineet laukata kulmia, joten yhdellä sivulla nostettiin laukka ravista kulman jälkeen ja ennen kulmaa siirryttiin raviin. Nostot sujuivat hyvin ja vain yhdestä nostosta tuli ns. ajonosto, jolloin Pena tuli vähän niinkuin ajettua laukkaan. Itselläni on ilmeisesti tapana lähteä nostoihin mukaan ylävartalolla ja tuli siitä hieman huomautuksia ja lopulta kehujakin, että se oli jo parempaan suuntaan.

Laukkojen jälkeen ravailimme hetken ja siirryimme sitten käyntiin ympyrälle työstämään hevosia. Pena alkoi jo muutaman voltin jälkeen tuntumaan oikein hyvälle ja vielä parin voltin jälkeen annoin ohjan liukua löysäksi ja Penan siirtyä uralle kävelemään loppukäyntejä. Kävimme loppukäynnit maastossa ja Penan mielestä vesilammikkoihin ei voi astua. Ratsastimme sitten tallin pihaan, tulimme pois selästä ja veimme hevoset talliin. Riisuin Penalta satulan ja suitset, sekä harjasin sitä vähän ja vein varusteet satulahuoneeseen ja vaihdoin kuivan hupparin litimärän takin tilalle ja kävin viemässä Penan tarhaan, jonka jälkeen vasta alkoi tulla hieman kylmä. Lähdin sitten kotiin.

       Pönä ja Dimka tarhassa jonain kauniina aurinkoisena päivänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)