torstai 14. elokuuta 2014

Ihana Pena

Ratsastin tämän tunnin yli viikko sitten, mutta kuvien siirtämisen hitauden vuoksi postaus tulee vasta nyt.




Tulin tallille kaverini Inkan kanssa vähän enne puoli neljää ja vietyämme kamat satulahuoneeseen menimme katsomaan tuntilistaa. Minä menisin Penalla ja huomasimme myös, että eräs toinenkin kaverimme oli tulossa tunnille viideltä ja hän menisi Rozella. Kävimme vaihtamassa kuolaintenpesuveden ja haahuilimme jonkin aikaa tallilla tekemättä mitään, kunnes kaverimme tuli. Menimme harjaamaan ja laittamaan Rozea kuntoon siten, että muut hoitivat hoitamisen ja minä turhan pälättämisen ja selittämisen. Kun Roze oli valmis, menimme "auttamaan" kaverimme selkään ja jäimme katsomaan hänen tuntiaan.

Kun kaverimme tunti loppui, hän jätti Rozen seuraavalle ratsastajalle ja me lähdimme hakemaan Penaa sisälle jäähtymään koska oli kuuma. Kaverini availivat portteja ja minä säädin jotain Penan naruriimun kanssa (johon muuten osaan nyt tehdä oikeaoppisen solmun, kiitos tylsyydestä johtunut naruriimujen tarkastelu). Talutin ruunan karsinaan ja lähdin hakemaan harjoja. Harjailimme Penan ja menimme sitten satulahuoneeseen odottelemaan sitä, että voisimme laittaa sille varusteet.


Miksi mun kyynärpäät ei pysy kiinni kyljessä?

Kun kello oli kymmentä vaille seitsemän, lähdimme laittamaan Penalle varusteita ja varustamisen jälkeen talutin sen kentälle. Nousin selkään ja jalustinsäätöjen jälkeen lähdin uralle kävelemään reipas hevonen allani. Pena oli heti aluksi mukavan reipas ja alkuraveissa tehty tehtävä sai sen nopeasti kuulolle, vaikka taipuminen oli alussa vähän sinne päin. Teimme loivaa kiemuraa, jonka keskelle tuli voltti kohti uraa. Itse pidän tästä harjoituksesta todella paljon.

Molempiin suuntiin Pena oli todella mukava ja teimme suunnanvaihdon takaosakäännöksellä. Käännöksestä tuli hieman töksähtelevä ja Penan takajalat tekivät hieman liian ison kaaren, mutta itse olen suhteellisen tyytyväinen suoritukseen. Teimme tätä aika kauan molempiin suuntiin ja loppuvaiheessa Pena oli jo todella hyvän tuntuinen. En tajua miksi en tajunnut istua harjoitusraviin vaan mennä keventelin koko ajan. Ehkäpä keskityin ratsastamiseen niin paljon.



Ehdoton lempparikuva <3
Sen jälkeen aloitimme itsenäistä laukkatyöskentelyä ja minä tein pääasiassa ympyröitä ja epätoivoisia temponmuutoksia. Pena tuntui alusta asti olevan hyvin kuulolla ja vaikka temponmuutokset eivät onnistuneetkaan niin hyvin olen erittäin tyytyväinen laukkoihin. Huomatkaa, laukkoihin, ei laukannostoihin. Jäin taas jälkeen nostoissa, joka raivostuttaa minua älyttömästi, mutta eipä sille voi oikein mitään. Tai siis voi, mutta en vain tiedä miten pystyisin siihen. Kerran Pena otti melkein täydellisen noston ja siirsi sitten raville kun olin jäänyt istunnalla jarruttamaan. Raivostuttavaa. Loppuvaiheessa aloin keskittyä enemmän nostoihin, jotka sitten eivät sujuneet niin hyvin kuin olisin odottanut ja puolivälikäynneillä mietin, miten voisin parantaa nostoja.


Laatu 6/5, mutta sillä on pitkä laukka!

Näytettäis ihan kouluratsukolta, jos mun jalka ois taaempana!
Puolivälikäyntien jälkeen laukkailimme toiseen suuntaan ja nyt tein sitten enemmän "käyntinostoja". Eli siis yritin nostaa käynnistä, laukka joko nousi tai ei, mutta sekunnin kuluessa laukka avuista, olimme kuitenkin ravissa, josta sitten nostelin aina välillä laukkaa ja välillä siirryin käyntiin. Tähänkin suuntaan tuli muutama ympyrä tehtyä, mutta en ole niihin yhtä tyytyväinen kuin ensimmäisen suunnan ympyröihin, koska en saanut ulkoapuja niin hyvin läpi ja Pena puski ulkolapa edellä pois ympyrältä.

Onnistuneiden ja vähemmän onnistuneiden laukkojen ja nostojen jälkeen jatkoimme loppuraveilla ja teimme pikaiset raviväistöt keskihalkaisijalta. Oikealle väistäminen sujui oikein hienosti, mutta vasemmalle väistäminen oli hieman ongelmallista. Tulin yritin tulla väistön pariin kertaan ravissa, jonka jälkeen yritin suosiolla käynnissä ja lopulta ratsastuksenopettajan avustuksella saimme väistettyä hurjat kolme askelta vasemmalle. Sen jälkeen kävimme loppukäynnit maastossa.

Katse...?


Lisää kouluratsukkokuvia!
Kaikki kuvat (c) Inka (linkki ylempänä tekstissä)
Sitten vielä video tunnista. Pahoittelen youtube laatua ja pikselöitymistä.

2 kommenttia:

  1. No oonpas ollu hybä kuvaaja xD Perus alman duuni "turha pälättäminen" :'D Ja hyvä podtaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit! Vaan toi laukkakuva oli sitä kuulua 6/5 laatua ;) Ja olin omassa elementissäni xD

      Poista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)