lauantai 16. elokuuta 2014

Penalla again + uusi hoitohevonen

No niin, perjantaina menin tallille vasta neljän aikaan (koska koulu...!) ja kävin katsomassa tuntilistaa. Menisin Penalla, aivan kuin olinkin toivonut. Menin auttamaan Pikun ratsastajaa puhdistamaan kaviot ja avustin sitten Sokerin suitsienlaiton kanssa. Sen jälkeen siirryin taas avustamaan Pikun ratsastajaa suitsien laitossa ja otin satulaa toiselta puolelta vastaan. Menin myös auttamaan ratsastajaa kentälle, jossa punttasin hänet selkään, säädin jalustimia ja kiristin vyötä, jonka jälkeen lähdin talliin.

Kävin availemassa Wanesan ratsastajalle portteja kun hän haki Wanen tarhasta ja toin sitten Ressun ja Wanen harjakorit talliin. Autoin Wanesan ratsastajaa harjaamaan ja varustamaan Wanesan ja menin kentälle roikkumaan ja kiristämään vyötä. Lähdin sitten hakemaan Penaa sisälle kuivumaan (koska oli satanut) ja menin sen jälkeen harjaamaan ruunaa. Pena oli aika likainen ja harjailin sitä pidemmän aikaa, jonka jälkeen lähdin jo hakemaan varusteita. Otin omani ja Penan varusteet ja lähdin varustamaan ruunaa. Nostin huovan, romaanin ja satulan yksitellen Penan selkään, jonka jälkeen laitoin ruunalle suitset ja laitoin itseni valmiiksi. Sen jälkeen lähdin kentälle erään hoitajan kanssa, joka roikkui kun nousin selkään ja auttoi minua kiristämään vyötä. Sen jälkeen lähdin kävelemään alkukäyntejä.

Alkukäynneillä Pena oli mukavan reipas ja kun keräilimme ohjat se viskoi hieman päätään, mutta lopetti sen hetken kuluttua. Tein alkuraveissa paljon temponmuutoksia, ympyröitä ja voltteja. Pena kuunteli ja taipui hyvin, vaikka alkuun se olikin asettumisen suhteen hieman jäykkä. Molempiin suuntiin ravailujen jälkeen aloitimme käyntipohkeenväistöillä toisella pitkällä sivulla. Kulman jälkeen väistätimme muutaman askeleen sisäänpäin, suoristus ja väistö takaisin uralle. Oikealle, eli sisälle väistäminen sujui ihan ookoosti, mutta vasemmalle väistäminen oli taas hieman ongelmallista, vaikka sujuikin paremmin kuin viime kerralla. Aika keskinkertaisia suorituksia tuli, vaikka saimmekin pari ihan onnistunutta väistöä.

Toiseen suuntaan sisäänpäinväistäminen tuotti enemmän ongelmia ja ensimmäisillä kerroilla Pena puski takaisin aidalle "banaanina". Sen jälkeisillä kerroilla väistöt olivat hieman parempia vaikka vasemmalle väistäessä Pena oli jälleen banaani. Kerran sain vasemmalle tullessa pari todella hyvää väistöaskelta, mutta puolestaan sitten väistö oikealle oli vino. Mutta olihan niitä muutamia väistöjä joihin olen tyytyväinen vaikka osa menikin vähän pelleilyksi.

Aloitimme sitten laukkailut ja teimme siten, että ennen lyhyttä sivua nostettiin laukka, lyhyeltä sivulta tehtiin pääty-ympyrä laukassa ja lyhyen sivun jälkeen siirryttiin käyntiin. Nostoissa jäin taas aina jälkeen ja kerran Pena jopa nosti laukan, mutta pudotti puolen askeleen jälkeen raville. Ärsyttävää. Ympyrät sujuivat oikein hyvin ja vaihdoimme muutaman laukan jälkeen suuntaa. Kun olin ensimmäistä kertaa nostamassa laukkaa Pena hypähti vähän sivulle, taisipa olla joitakin sekunnin kymmenesosia myös takajalkojensakin varassa. Sen jälkeen ruuna yritti ryöstää, mutta sain otettua sen takaisin käynnille parin askeleen jälkeen. Sen jälkeen nostin laukkaa ja Pena oli paljon kevyempi etuosasta, eikä enää kiemurrellut niin paljon. Pariin kertaan sain jopa laukan nostettua ilman turhaa ravia (vaikkakin kerran tuli väärä laukka ja toisella kerralla risti, mutta sainpa kuitenkin!!)!

Pidimme sitten puolivälikäynnit, joiden jälkeen otimme jalustimet ristiin kaulalle ja siirryimme raviin. Otimme koko kentän käyttöön ja jatkoimme samaa väistötehtävää ravissa, mitä olimme tulleet käynnissä alkutunnista. Itse asiassa tulin sen vain kerran ravissa ja epäonnistumisten vuoksi jatkoin sitten tulemista käynnissä. Sekalaisia onnistumisia tuli molempiin suuntiin ja loppuvaiheessa Pena alkoi jo väistää aika paljon paremmin, jos vertailukohteena on alkutunti. Pätkillä, joissa emme tehneet väistöjä tein voltteja ja Pena taipui oikein mukavasti. Tein myös askeleen lyhentämistä ja sain Penan aika hyvin kootuksi aina hetkittäin.

Parin onnistuneen väistön jälkeen sain luvan jouduin ottamaan jalustimet jalkaan ja alkaa kevennellä. Pyörittelin vielä jonkin verran voltteja, kunnes siirryimme käyntiin loppukäyntejä varten. Loppukäyntien jälkeen tulin kaarrossa pois selästä, löysäsin vyötä, nostin jalustimet ja lähdin viemään Penaa talliin. Otin varusteet pois ja harjailin vielä jonkin aikaa, koska Pena oli kuivunut ja pölyä lähti ainakin lautasten päältä runsaasti. Laittelin Penan varusteet pois ja sitten olikin hoitajakokous (josta olin hieman myöhässä, ainakin hoitsujen jaosta). Kertailimme erilaisia kuolaimia ja kokouksen päätteeksi hoitohevosekseni päätyi Pönä.

Pönä <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)