perjantai 22. elokuuta 2014

Lettejä ja sateenkaaria


Menin tiistaina tallille soittotunnin peruuntumisen vuoksi, ja olin siellä vähän vaille neljä. Jelpin heti varusteiden sattariin jättämisen ja tuntilistan vilkaisemisen jälkeen Ressun suitsien kanssa ja yhteisvoimin Rosun hoitajan kanssa saimme sille kuolaimet suuhun. Hyvä kaverini tuli pian kentältä auttamasta ja menimme hetkeksi pyörimään satulahuoneeseen ja kävimme läpi Topiakselle ostamiani (ostamiani = minun ja Inkan ostamia) huopia ja ajattelin, että voisin viedä huovat kotiin, samoin harjat, pestä ne ja tuoda sitten Pönälle. Menimme ihailemaan Rozea, rapsuttelemaan ja kiusailemaan sitä, jonka lähtiessä tunnille menimme pesemään Rosun ja Rozen hoitajien kanssa huopaa, joka oli pudonnut maahan.

Aloitimme hyvällä työnjaolla: minä laitoin vesiletkun päälle ja pois, Rozen hoitaja kaatoi saippuaa ja Rosun hoitaja hinkkasi likaa pois huovasta. Suljettuani letkun ensimmäisen (vai olikohan se toisen) kerran, laitoin sen nopeasti takaisin päälle ja roiskutin vettä Rozen hoitajan jalalle. Ohjelmassa olikin huovan pesua ja vesisotaa. Kaikki yrittivät kastella toisensa ja loppujen lopuksi kaikkien huppareissa ja housuissa oli ainakin vähän vettä ja Rosun hoitajan sukka oli aivan märkä. Koska hän oli menossa ratsastamaan, lainasin kilttinä ihmisenä sukkiani hänelle. Pestyämme huovan (ja saatuani ylimääräisiä roiskeita naulakkona olemalla), asetimme sen kuivumaan ja lähdimme laittamaan (/Rosun hoitaja lähti laittamaan) Rosua kuntoon.

Rosua ei kiinnosta...

Menimme auttamaan Rosun harjaamisessa ja otin projektikseni kuivuneen mudan peitossa olevat jalat. Harjasin kaksi jalkaa, paitsi että viimeisen jätin kesken, sillä halusin selvittää Rosun hännän. Selvittelin siinä sitten Rosun häntää pehmeän harjan, harjakamman ja sormien avulla ja lopulta olin ihan tyytyväinen. Häntä ei kyllä ollut mitenkään erityisen takussa... Letitin sitten tylsyydessäni Rosun harjan ja hännän ja otin kuvia Rosusta mm. hoitajansa, Rozen hoitajan ja Wanesan hoitajan kanssa. Tuijottelin kun Rosulle laitettiin varusteet ja kentälle mennessämme kävin ottamassa sampparit pois Dimkalta. Roikuin Wanesan ratsastajalle ja pyörin sitten kentän laidalla, kunnes edellisen tunnin ratsastajat tulivat pois.


Sain auttaa Penan ottamisessa pois ja otin suitset, jonka jälkeen laitoin naruriimun. Nostin satulan pois selästä ja vein sen satulahuoneeseen, johon Rozen hoitaja tuli suitsien kanssa. Vaihdoimme varusteita ja kun satulaa nostettiin paikalleen (joka muuten on aika korkealla) pesin kuolaimet ja hinkkailin niitä pyyhkeellä. Niputin suitset ja nostettuani ne paikoilleen Penan ratsastaja tuli ja putsasin vielä Penan sekä Topiaksen harjat (ei sitten vissiin tullut mieleen putsata Pönän harjoja...? eiku se oliki tunnilla.). Kuvasin myös Rosun hoitajaa hetken hänen puhelimellaan mutta siitä ilmeisesti loppui akku ja se sammui. Pian sen jälkeen lähdin kotiin.


Kuvamateriaaliltaan aika Rosupainotteinen postaus, mutta toivottavasti ei haitannut. ;) Torstailta on tulossa tuntipostausta, kunhan saan kuvat koneelle.

2 kommenttia:

  1. Onko tämä blogi lopetettu? Mietin vain kun tänne ei ole kirjoitettu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nou nou nou! Ei ole. Pahoittelen taukoa mutta kuvien siirtäminen koneelle on taas minun osaltani kamalan hidasta. Tänään onkin tulossa useampi postaus! ;)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)