sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vähän hämmentynyt olo

Tässä heti alkuun sanon, että mitään vakavaa ei ole tapahtunut, kukaan ei ole satuttanut itseään tai jotain muuta sellaista. Tekstistä saattaa tulla hieman sekavaa, koska olen vielä jonkin verran hämmentynyt.

Eli tänään, sunnuntaina tulin isältä kotiin puolenpäivän aikoihin. Perjantaina olin käynyt vaihtamassa käärmeille vedet ja molemmat olivat olleet yhdessä kaarnaluolassa. No, tulin kotiin ja menin vaihtamaan käärmeille vesiä. Katsoin että Mato oli wetboxissa ja etsin sitten Hypoa. Ensimmäiseksi pisti silmään jotain valkoista korissa. Olin aivan paniikissa ja mietin, mitä Hypolle on käynyt. Nostin korin pois terraariosta ja siellähän se Hypomato oli ihan voimissaan. Niin, ja sen ympärille oli about kymmenen pientä munaa.

Tulihan siitä sitten sellainen olo, että "ai jaa, meilläkö oli kaksi naarasta vai?", mutta munista näki heti, ettei sisällä asunut ketään. Aivan liian pieniä ja littania käärmevauvoja varten. Lukaisin jostain netistä, että hedelmöittymättömät munat ovat keltaisia ja iso osa niistä oli keltaisia, ja muutama valkoisia, mutta ne valkoiset olivat niin litistyneitä, ettei niissä käärmetta voinut olla.

Lähdin sitten pariksi tunniksi uimaan ja kun tulin kotiin, äitikin oli jo saapunut. Mato oli mennyt Hypon kanssa koriin ja nostin sen sieltä pois. Otin Hyponkin ja pikkuinen ei vastustellut kovinkaan paljon. Aika säikky oli, mutta ei purrut tai mitään muutakaan. Sen luikerrellessa terraan kokeilin oliko sisällä vielä munia, mutta mitään ei tuntunut. Hypo oli aika laihan näköinen ja sen värikin oli muuttunut asteen tummemmaksi. Huomenna sitten ruokaa.

Nostelin munat pois korista ja siinä samalla lisäilin wetboxeihin multaa. Äiti kääri munat sanomalehteen ja vein ne sitten pois. Aika ristiriitaiset tunnelmat nyt. Olen tietenkin helpottunut, ettei Hypolle ole käynyt  mitään ja että munat olivat hedelmöittymättömiä, mutta oli kuitenkin surullista viedä ne pois. Toivon, että tämä oli valeraskaus, eikä se, että Mato on uros ja Hypo oli vain liian nuori kantamaan munia. No, veikkaan jälkimmäistä. Katsellaan nyt, miten tuo Hypomato toipuu tuosta ja tihennetään vähän ruokintavälejä. Heippa!

2 kommenttia:

  1. Eli veikkaat että Mato on uros?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on yksi todennäköisyys, mutta olen edelleenkin sillä kannalla, että molemma on naaraita. Näin voi käydä myös viljakäärmeille, jotka ovat yksin terraariossa, eivätkä ole koskaan ollut tekemisissä toisen käärneen kanssa.

      Poista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)