torstai 17. heinäkuuta 2014

Lomailuratsastukset

Pääsin siis täältä mökiltä ratsastamaan. Pahoittelen jo nyt kuvien huonoa laatua, koska ne on otettu puhelimella. Kaikki kuvat (c) äiti & täti

Tultiin tallin pihaan noin kaksikymmentä yli kuusi ja kävimme maksamassa (tai siis äiti maksoi mutta...) tunnin tallin kahvioon. Sain jo siellä kuulla, että menisin Lady nimisellä ponilla, jonka sitten tarkistin vielä tallista tuntilistasta. Eräs tallitytöistö näytti minulle Ladyn ja sen harjat, joten pääsin harjailemaan ponia puoli seitsämän aikaan. Harjasin ponin läpi kumisualla, pölyharjalla ja pehmeällä harjalla, sekä puhdistin kaviot, jonka jälkeen menimme yhden tallitytön kanssa johonkin huoneeseen odottelemaan tuntini alkua. Lähdin varttia vaille laittamaan Ladylle varusteita ja laitettuani satulan ja suitset, laitoin omatkin varusteeni ja pääsimme pian lähtemään kentälle.

Talutimme (siis minä ja pari muuta ratsastajaa) ponit aluksi pienemmälle kentälle, jossa kiristin satulavyötä ja nousin selkään. Jalustimet olivat sopivan mittaiset, joten lähdin kävelemään alkukäyntejä ja pian siirryimme kävelemään isommalle kentälle, jossa tunti pidettäisiin. Keräiltyämme ohjat aloitimme tunnin käynnin hidastuksilla ja pysähdyksillä. Lady oli mukavan herkkä pohkeelle, istunnalle ja ohjalle ja oli muutenkin ihanan kuuliainen ja reipas. Vaihdoimme suuntaa ja jatkoimme toiseen suuntaan.

   Kauhia, kun näytän pitkältä tuolle ponille :o

Aloimme pian nostaa ravia ja tehdä voltteja hevosten verryttelyksi. Ladyllä oli oikein mukava ravi, vaikka poniaskeleet tuntuivatkin vähän lyhyiltä. Teimme sitten ympyrät molempiin päätyihin, jotka mentiin harjoitusravissa. Pian jatkoimme koko ajan harjoitusravissa ja pidin todella paljon Ladyn ravista. Se oli helppoa istua, eikä pomputtanut, vaikka ponilla olikin lyhyt askel. Koska päivä oli todella kuuma, otimme alkuverryttelyn jälkeen vähän käyntiä pitkin ohjin, että ratsastaja ja hevonen saisivat vähän hengähtää.

Lepotauon jälkeen jatkoimme ravityöskentelyä samaisilla ympyröillä. Pitkille sivuille otettiin käyntisiirtymisiä ja ympyrät mentiin keventäen reippaammassa ravissa. Lady oli mukavan kuuliainen ja reipas avuille, eikä tarvinnut jäädä vetämään ohjasta tai paukuttamaan pohkeilla. Itselläni oli vähän ongelmaa istuntani kanssa, josta johtuen poni meinasi tulla ympyröiltä lapa edellä ja oikoa hieman. Pian poni alkoi herkistyä avuille todella hyvin, eikä tarvinnut enää kuin todella pienet avut siirtymisiin. Molempiin suuntiin tehtyämme, kävelimme taas pienen hetken.

   Mitäköhän lie tuo jalustimen kanssa säätäminen? :D

Keräilimme taas ohjia ja siirryimme raviin. Jatkoimme pitkät sivut ravissa ja ympyröille nostettiin laukka. Laukannostot sujuivat hyvin ja sain ponin taipumaan kivasti ympyröille. Itse kyllä meinasin vähän valua eteen, enkä oikein päässyt mukaan laukkaan, josta sitten tuli vähän huomautusta, mutta vähän keskittymistä peliin! Jatkoimme sitten uraa pitkin laukassa ja tuli pari rikkoa raville, vaikka muuten Lady oli kyllä erittäin kuuliainen ja reipas.

Vaihdoimme sitten suuntaa ja jatkoimme laukkaympyrä-tehtävää toiseenkin suuntaan. Kerran meinasi ympyrällä tulla vähän ruuhkaa, josta johtuen poni rikkoi raville ja tein toisenkin ympyrän. Tällä kertaa Lady sitten oikaisi ja sain tehdä vielä kolmannenkin ympyrän, että olin tyytyväinen ratsastukseeni. Muuten meni todella hyvin, jos ei lasketa joitain omia istuntavirheitäni, jotka eivät kyllä vaikuttaneet paljoakaan poniin. Eron kyllä huomasi, kun sain ryhtini korjattua. Jatkoimme taas laukassa uraa pitkin ja pienen ravivahingon jälkeen nousi pari kertaa väärä laukka, kun suoralta uralta nostin valmistelematta kunnolla.


Laukkojen jälkeen jatkoimme loppuraveilla, joissa pyörittelimme voltteja. Otimme pian ravista suoraan pysähdyksen, jonka jälkeen sai antaa pitkät ohjat, jos pysähdys oli mennyt hyvin. Lady oli ollut oikein mukava, joten annoin sen lähteä käyntiin pitkin ohjin. Loppukäyntien jälkeen tulimme kaartoon, nousin pois selästä, nostin jalustimet, löysäsin vyötä ja lähdin viemään ponia talliin. Saatuani ponin karsinaan otin varusteet pois ja hoidettuani ne omille paikoilleen, pyyhin ponin hikiset kohdat sienellä. Puhdistin vielä kaviot ja harjasin ponin läpi pölyharjalla ennen lähtöäni.

2 kommenttia:

  1. Voi että, oikeesti katoin että tossa on se teijän tallin Lady!!! Ja viel saman niminen:~D:D t. Elluskaliinuska:3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin oli samanlainen ensireaktio. Katoin et tännekö täö on sitten muuttanu? Mut tällä Ladyllä oli pienempi merkki ja lavassa yks laikku "liikaa" (ei näy kuvassa). :D

      Poista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)