lauantai 22. helmikuuta 2014

Perjantai ja lauantai

Perjantai 21.2
Aamulla lähdin heppojen kanssa ulos. Tarhailemaan pääsivät Cherry, Allu ja Vinur. Tein myös pari laukkaharjoitusta Allun ja Cherryn kanssa. Allu oli turhankin reipas eikä malttanut olla heittelemättä päätään. Lisäksi orilla on aivan olematon kunto ja se hengästyi jo pienestä matkasta. Harjoituksen jälkeen laitoin Allun kävelytyskoneeseen jäähtymään ja otin Cherryn.
Cherry on aivan toista luokkaa kuin Allu. Sen kunto on noussut kohisten ja tamma laukkasi pidemmänkin matkan hengästymättä. Tällaisen samanlaisen kunnon kun saisi Allullekin... Cherryn jäähdyttelin kävelyttämällä sitä lumihangessa, tai siis loskassa.
Tästä ei oo nyt kuvia, kun kamera jotain sekoili, eikä yhdistänyt koneeseen. Laitan niit sitten myöhemmin.

Tallille menin jo puoliltapäivin. Autoin siellä synttäreillä. Laitoin Sokeria kuntoon ratsastajan kanssa ja talutin sen puolisen tuntia, mitä nämä olivat kentällä. Tuli hyvä lämmittely kun juoksee sellaisen reilu 150 senttisen, reippaan suokkitamman vieressä. Talutin myös maastossa ja meinasin liukastua aika monta kertaa.
Kun tulin synttäreiltä, hain Dimkan tarhasta ja menin sattariin putsaamaan Topin harjat. Koska Tytsyn karsinasta oli menny yks ikkuna rikki, laitettiin siihen väliaikaisesti joku muovi Essin ja sen pikkusiskon kans. Sit vielä hiekoitettiin tallin pihaa, ettei ois niin liukasta.
Menin harjaa Dimkaa kaksikymmentä yli viis, koska se ei ollu kauheen likainen. Pyörittelin kumisualla varmaan kymmenen minuuttia, samoin pölärillä. Dimka on onneks niin kauheen kiltti, eikä tee mitään ja väistääkin heti pyynnöstä. Putsasin kaviot ja menin ottaa suitset telineestä. Laitoin ponille suitset ja sitten satulan. En saanu vyötä kovin kireälle, mutta lähin hakee samppareita. Laitoin ne Dimkalle ja otin omat kamat. Sit kello olikin jo niin paljon et piti mennä kentälle. Kiristin vyötä vielä, mutta en saanu sitä tarpeeksi kireelle ja kun nousin selkään nii satula kippas. Pyysin sitten ratsastuksenopee roikkumaan ja kun olin selässä, se kiristi vyötä varmaan viis reikää. :D
Mentiin paljon siirtymisiä ja Dimka oli tosi kiltti ja kuuliainen. Laukoissa se vähän kiihdytti, mut muuten meni tosi nätisti. Lopussa otti takaosaa alle ja ravas ihanasti. Kun oltiin tulossa kentältä Dimka säikähti jotain ja lähti kiitolaukkaa. Sokeri ja Harmoniakin lähti. Sit Dimka teki äkkipysäyksen ja hypähti sivulle, ja oho! Löysin itteni maasta. Kolautin kyynerpääni ihan kivasti, samoin pään ja peppuunki sattuu vähän, mut ei mitään vakavampaa. Sen verran sattu kuitenkin, et pari hoitajaa otti Dimkan pois ja soitin äidille, et tulee vähän aikasemmin hakee. Sellaista tällä kertaa.

Lauantai 22.2
Lähin puol yhdeltätoista kattoo mun kaverin vuokraheppaa, Rokia. Harjattiin Roki ja lähettiin juoksuttaa sitä, kun mun kaveri ei voinu ratsastaa. Heppa oli aika laiska, eikä me meinattu saada sitä laukkaamaan. Lopuks se kuitenkin laukkas hyvin. Oli aika raskas 45 minuuttia, koska heppa oli aika hikinen sen treenin jälkeen. Mäkin juoksutin yhes vaiheessa, mut kyl se meni mun kaverilla paremmin. :)
Alla pari kuvaa Rokista. Anteeksi huono laatu, otin kuvat puhelimella ja otin vielä puhelimen kuvasta kuvan...

Sitten tein Allulle tummennoksia ja tältä heppa näyttää nyt:

2 kommenttia:

  1. Tytsyn ikkuna oli jo kaks viikkoo sit rikki. +Kyl Roki meni sulki hyvi, ku juoksutit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep mut Mallu vaan käski laittaa sen muovin. :) Menikö? :o

      Poista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)