tiistai 8. huhtikuuta 2014

Esteidenrakennusvinkkejä

(c) Tiqru
Kaikilla ei ole mahdollisuuksia niin hienoihin esteisiin, kuten vaikka viereisessä kuvassa. Tämä postaus antaa teille vinkkejä esteiden rakentamiseen! Postauksen tarkoitus ei ole haukkua tai väheksyä hienompia esteitä tai niiden rakentajia, vaan ideana on antaa vinkkejä, joilla esteitä saa tehtyä huonommistakin materiaaleista.

Näin alkusanoiksi sanon, että esteitä voi rakentaa melkein mistä vain, kunhan omaa mielikuvituksen. Niistä ei välttämättä tule mitään erityisen hienoja, joskus ne ovat jopa kaukana aidosta, mutta mitäs se nyt haittaisi. Esteitähän rakennetaan ihan sitä varten, että voi harrastaa harrastamisen ilosta! Kisat ovat sitten eri asia, mutta tämä postaus käsitteleekin vinkkejä, joilla saat rakennettua esteitä mukavaan harrasteluun.

Itselläni on vain yhdet tolpat ja nekin vain 40 cm asti. Silti kaikkien muiden estemateriaalien avulla olen hypännyt sen 100 cm ja korkeutta riittäisi varmaan 140 senttiin asti.
Puutarhatuolit ovat hyvä keino rakentaa korkeampia esteitä. Vaikka ne eivät näytä erityisen hienoilta, nostaessani tolpat näiden päälle, estekorkeus on jo hurjat 85 senttiä!
Myös lasten tuolit ovat käteviä ja usein myös iloisen värisiä, jolloin niitä on mukava hypätä. Kirkkaat värit tuovat haastetta myös hevosille, varsinkin jos ne säikkyvät.
Hiekkaleluämpärit ja muut sangot. Niillä saa nostettua korkeutta helposti. Kannattaa olla sellaisia sankoja, jotka on helppo kasata päällekkäin.
 
Sitten on tietysti ns. romumateriaalit ja muut, mitä löytää talojen pihoista. Esimerkiksi itse asun rivitalossa ja sellaisessa "välipihassa" jossa joskus hyppään on mm. hiekkalaatikko, jota voi käyttää esteenä.
Hiekkalaatikkoeste :D
Noin vuosi sitten pihastamme löytyi tällainen Royal Canin tynnyri, jota olen käyttänyt estetolppana jo vähän aikaa. Sen saa myös kaadettua, jolloin siitä tulee matalampi este, eikä puomeja tarvita!
Pihasta on mennyt portti rikki ja portin osat lojuivat maassa. Sain idean tehdä niistä esteen ja hyvin se on nyt toiminut.
Varastomme seinään nojailee kuusi tuollaista lautaa, joista saa hyvin erilaisia ja erikokoisia esteitä.
 
Mielikuvitus kunniaan! Sinisestä fleecestä tms. saa hyvän vesiesteen!
 
Ja puomit. Itselläni on iso kasa metsästä tuotuja keppejä, yksi harjanvarsi ja yksi tuolainen erikoinen pyöreä keppi, jonka sain joskus isiltä.
 
Näin loppuun haluan sanoa, että käyttäkää ihmiset mielikuvitustanne! Ei kaiken tarvitse näyttää niin aidolta. Keppihevoset eivät ole oikeita hevosia, eikä esteidenkään tarvitse. Jos teistä tuntuu, että estekalustonne on surkea ja ruma, älkää silti lannistuko. Treenaaminen on ihan samanlaista niin 45 senttiä korkeilla puutarhatuoleilla, kuin hienoilla tolpilla, johon on asetettu puomi 45 sentin korkeuteen.
 
On hienoa jos ihmiset jaksavat väkertää hienoja esteitä ja maalatut puomit ovat aina ilo silmälle. Silti te, jotka hyppäätte hiekkalelujen tai puutarhatuolien ylitse. Teidän ei tarvitse hävetä. Olkaa ylpeitä mielikuvituksestanne ja kehittäkää aina vain lisää erilaisia esteitä! Tähän loppuun laitan vielä kuvat okserista, jossa on puutarhatuoli, kaksi ämpäriä ja tolpat.
 

3 kommenttia:

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)