keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Keskiviikon talleilut

Menin tallille vartin yli kolme. Hain Wanesan tarhasta ja ratsastajan harjattua sen, laitoin toisen pintelin. Lähdimme Pikun ratsastajan kanssa katsomaan hänelle sopivaa kypärää ja sen löydyttyä menin auttamaan häntä kentälle. Punttasin selkään, kiristin vyötä ja säädin jalustimia. Menimme sen jälkeen kahden muun kanssa hakemaan tallinomistajan tyttären hevosen tarhasta ja harjasimme sen pyynnöstä. Harjailin itse piikkisualla (miksen koskaan löydä kumisukaa?) ja kovalla harjalla, muiden harjatessa pölärillä ja pääharjalla. Vaihdoin vielä Topiaksen huovan ja putsasin sen harjat.

Sen jälkeen lähdin katsomaan, jos joku seuraavalle tunnille tulevista tarvitsee selkäännousuapua, mutta ratsastuksenopettajani käski minun hakea kypärän. Hain kypärän ja tulin kentälle. Menisin Pikulla, koska sen ratsastaja ei ollutkaan tullut. Nousin selkään, säädin jalustimet ja lähdin kävelemään uralla. Piku oli heti alusta alkaen mukavan reipas, ja teimme muutamia pysähdyksiä. Ravatessakin se oli mukava, mutta asettui valmiiksi sisälle, jolloin jouduin asettamaan sitä hetkittäin jopa ulos.

Pian otimme jalustimet pois ja teimme siirtymisiä ilman jalustimia. Ravailimme paljon ja onneksi Pikulla on ihanan tasainen ravi. Pitkien ravipätkien jälkeen siirryttiin käyntiin, josta nostimme vuorotellen laukkaa. Piku nosti nätisti laukan ja vaikka se olikin hieman nelitahtista, vauhtia löytyi sopivasti. Otimme molempien suuntien lopuksi vielä hieman pidemmät laukat.

Loppuraveissa Piku oli jo todella kiva ja myötäsi niskasta jonkin verran, joskus vähän pidempiäkin pätkiä. Tunti meni kyllä todella hyvin ja Piku oli reipas. Loppukäyntien jälkeen veimme ne kaartoon ja nousin pois selästä. Menin roikkumaan Sokerille ja kiristin vyön, sekä säädin jalustimet. Lähdin talliin ja laitoin kypärän ja raipan paikoilleen. Lakaisin tallin käytävää ja satulahuonetta, jonka jälkeen kävin vielä auttamassa Pönän ratsastajan selkään. Talliin tullessa huomasin, että Pikun harjat olivat jääneet talliin, joten vein ne satulahuoneeseen ja puhdistin ne. Sen jälkeen lakaisin vielä lattian ja lähdin kotiin.
Anette, takana kurkkii Harmonia

5 kommenttia:

  1. Nyt voisin sanoa että nyt sitä tekstiä oli vähän liian vähän;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tossa siis tapahtu sellainen väärinkäsitys, että julkaisin ennen ku olin kirjoittanut tekstiä ;)

      Poista
    2. Että oikein löhdit kotiin...

      Poista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)