torstai 17. huhtikuuta 2014

Esteitä Pönällä ja valmis Clove

Tiistai, korvaustunti Pönällä
Tiistaina menin tallille varttia vaille neljä. Hain Topiaksen tarhasta, harjasin ja varustin sen tunnille. Sitten talutin sen rampille. Sen jälkeen lähdimme hakemaan hevosia ja otin Rosun, Wanesan ja yhden yksärin. Menin sen jälkeen jo harjailemaan Pönää, vaikka ratsastustuntiin olikin vielä yli tunti. Harjasin hepan ja lähdin sitten kentälle auttamaan Sokerin ratsastajaa selkään.

Sen jälkeen mentiin istumaan satulahuoneeseen ja 25 vaille kuusi lähdin varusteiden kanssa Pönän karsinalle. Harjasin sen vielä pikaisesti läpi pölyharjalla ja otin kaviot. Heitin sitten satulan selkään ja suitset päähän, jonka jälkeen vielä oma kypärä. Viittä vaille talutimme hepat kentälle, jonne eräs hoitaja tuli auttamaan. Nousin selkään ja säädin jalustimet, jonka jälkeen lähdimme kävelemään uralle. Pohkeita sai käyttää aika reilusti, ja silti tuloksena oli vain suhteellisen hidas käynti.

Pian aloimme ravailemaan ja tulemaan ravissa puomia. Pönä hyppäsi puomin kaikilla kerroilla, mutta toiseen suuntaan tullessa se vähän rauhoittui. Sitten puomin toinen pää nostettiin maasta ja tamma hyppäsi taas nätisti. Kun este laitettiin superpieneksi ristikoksi ja lähdimme tulemaan sitä laukassa, Pönä suorastaan imi esteelle ja nosti laukan pienistä avuista. Samalla teimme toisella pitkällä sivulla kevyttä istuntaa.

Toiseenkin suuntaan Pönä hyppäsi todella ihanasti ja kun ristikkoa nostettiin, hypyt vain paranivat. Pian kuitenkin täytyi jo lopetella ja loppuraveissa Pönä oli taas superlaiska. Sitten ratsastuksenopettaja otti minut ympyrälle, käski ottaa jalustimet pois ja antaa pohkeita joka askeleella. Pönä reipastui hieman, muttei tarpeeksi. Vaikka opettajakin tuli viereen raipan kanssa, tamma ei reagoinut mitenkään. Lopulta se kuitenkin reipastui sen verran, että siirryimme käyntiin ja annoin Pönälle pitkät ohjat. Koko loppukäynnit sain antaa pohkeita.

Tunnin jälkeen vatsalihakset ja pohjelihakset olivat todella kipeät! Ratsastimme tallin pihaan, tulin pois selästä ja otin kamat pois. Sen jälkeen vein ne satulahuoneeseen, pesin kuolaimet, niputin suitset ja putsasin harjat. Sen jälkeen piti lähteä.

Keskiviikko, kepparin tekoa
Olin vähän kipeä, joten en mennyt tallille. Tein Clove kepparin valmiiksi ja sovin Allulle astutuksen. Clovelta puuttuu enää keppi ja harja pitäisi solmia. Lisäksi Cherry on lähdössä kahdeksi kuukaudeksi kaverilleni (wwwkeppihevoseni.blogspot.fi) ylläpitoon ja ainakin kaksi quarab varsaa olisi tulossa. Lisäksi pitäisi tehdä shetutilari kaverilleni.

3 kommenttia:

  1. Tiedän tunteen. Lihakset ei muuten ihan heti aukea:)

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)