torstai 3. huhtikuuta 2014

Keskiviikon tallikuulumiset & perjantain pieni piristävä pukkiponi

Menin varttia yli kolme tallille, eikä siellä ollut kuin yksi hoitaja. Saimme hakea aika paljon hevosia ja otin Pikun, Ladyn, Topiaksen, Wanesan, Dimkan ja yhden yksärin. Sekoilin vähän Ladyn karsinan kanssa ja meinasin viedä sen väärään karsinaan. Sitten tuli ratsastajia ja autoin Wanesan kanssa. Menimme kentälle ja punttasin ratsastajan selkään, sekä säädimme jalustimet ja kiristinme vyön.


Sitten olikin jo tullut kaksi muuta hoitajaa ja mentiin satulahuoneeseen odottelemaan Wanen hoitajan tunnin alkua (se meni siis Wanesalla). Autoin myös Dimkan ratsastajaa laittamaan Dimkan kuntoon ja roikuin, kun hän nousi selkään. Menin sitten hakemaan kameran, koska Wanen hoitaja oli pyytänyt että tulisin kuvaamaan. Kuvailin ja videoin noin kymmenisen minuuttia ja menin sitten satulahuoneeseen lämmittelemään, koska sormeni paleltuivat.

Viiden minuutin päästä menin katsomaan tuntilistaa uudelleen ja siinä oli muutamia ratsastajia, jotka olivat tulossa seuraavalle tunnille. He puhuivat, että Wanen ratsastaja on tippunut. Säikähdin hirveesti ja lähdin nopeesti kentän laidalle. Ratsastajaa ei onneksi sattunut kovin pahasti.

Ratsastajana siis Tiqru, en minä (vaikka onkin samanlainen takki ja tummat housut, niinkuin mulla)

Odottelin siinä tunnin loppua ja sen jälkeen menin "auttamaan" Wanesan poislaitossa. Menimme sitten satulahuoneeseen laittamaan varusteet pois ja sitten kuvailemaan Topiasta. Putsasin myös Topin karsinan. Pian pitikin jo lähteä.

Kuvat (c) Tiqru

Perjantai
Menin tallille kolmen aikaan ja autoin harjaamaan ja varustamaan Sokerin. Sitten autoin Ladyn ratsastajaa, joka harjasi hevosta ensimmäisen kerran. Laitoimme varusteet ja talutimme Ladyn kentälle. Ratsastajalle vaihdettiin Piku ja kävelin hetken sen vieressä. Sitten menin kentän laidalle seisoskelemaan ja pian kahden muun hoitajan kanssa meidän piti mennä hoputyamaan Rozea uran viereen.

Pian kävin laittamassa kypärän ja lähdin kentälle. Säädin jalustimet ja nousin selkään. Tuo kädellä mittaaminen ei kyllä toimi, koska jalustimista tuli estejalustimiakin lyhyemmät. Pidensin niitä sitten ja lähdin uralle kävelemään. Wanesaa sai vähän pyytää eteen, mutta muuten oli tosi kuulias ja kiva. Kun aloimme ravailla, tuli volteilla pientä ongelmaa. Ensin Wane meinasi väistää ulos, ja kun vaihdoin raipan ulkokäteen, poni tunki sisälle.

Ensimmäiset laukat menivät kivasti, parilla pikkupukilla. Ekaan pukkiin en osannut valmistautua ja jalustimet irtosivat, mutta pysyin selässä. Seuraavaksi osasin jo varautua. Sitten aloimme mennä sellaista tehtävää, että yhdellä pitkällä sivulla laukattiin ja toisella tehtiin loiva kiemura ravissa. Joka kerta tehtiin vähän erikokoinen kiemura, joten piti keskittyä enemmän. Jälleen tuli muutamia ilopukkeja, mutta ei mitenkään pahoja. Vaihdoimme suuntaa ja toiseen suuntaan mennessä Wane alkoi jo kuunnella tosi hyvin. Kiemurat menivät melkein painoavuilla, ja vaikka laukoissa tulikin muutamia pukkeja, Wanesa oli tosi mukava.

Loppuravit menivät kivasti, ja Wanesa oli tosi ihana. Tunti loppui liian nopeasti ja menimme loppukäynnit maastoon. Ratsastimme tallin pihaan ja tulin alas selästä. Löysäsin vyötä, nostin jalustimet ja vein Wanen talliin. Otin varusteet pois, harjailin vähän ja puhdistin kaviot. Menin sitten satulahuoneeseen, laitoin satulan paikalleen, pesin kuolaimet ja niputin suitset. Samalla kun käärin pinteleitä ja putsasin harjoja, käytiin tuntilaisten kanssa sellainen perus "Miten sulla meni?" keskustelu. Sitten pitikin jo lähteä (ja olin viis minuuttia myöhässä). :D

2 kommenttia:

  1. Ai säkin menit Vanella :D Kiva postaus ja ois kyl ollu hauska saada video siitä tippumisesta :D
    ~Wanesan hoitaja

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)