keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Järjestysintoilija vauhdissa

Tavallinen keskiviikon tallipäivä, joten löysin itseni tuijottelemaata tuntilistaa noin varttia yli kolme. Pyörittelin pari riimunnarua ja jäin istuskelemaan sohvalle parin muun ihmisen kanssa. Pian aloin lakaista käytävää, mutta lakaisin vain parin ensimmäisen karsinan luota, ns. ensimmäiseltä käytävältä. Sitten taisin pyöriä satulahuoneen ja tallin välillä, kunnes viiden tunnin ensimmäiset ratsastajat tulivat. Tässä vaiheessa lakaisin ns. oikean tallin käytävää. Pitelin Pönää ratsastajan ottaessa kavioita ja pian minua pyydettiin auttamaan Rosun kanssa.

Ratsastaja otti satulan ja minä suitset, sekä harjat ja menimme karsinalle. Aloitin kumisualla ja pyörittelin koko ponin läpi ratsastajan harjatessa pölyharjalla. Otin sitten pehmeän harjan ja harjailin sillä ponin läpi. Ratsastaja harjasi jalat ja pään, sekä otti kaviot lukuun ottamatta toista takakaviota, jonka minä putsasin koska Rosu vähän temppuili. Laitoimme sitten huovat ja ratsastaja nosti satulan ponin selkään. Laitoin vyön kiinni omalta puoleltani ja eatsastaja laittoi omaltaan. Sitten otin riimun pois ratsastajan laittaessa ohjat kaulalle. Rosu ei oikein innostunut tunnille menosta, joten heitteli päätään ja sain käyttää voimaa, että poni piti päänsä paikallaan. Ratsastaja sai kuolaimet suuhun ja minä nostin niskahihnan korvien taakse. Remmit kiinni, kypärä, hanskat ja raippa mukaan, jonka jälkeen lähdimme kentälle.


Kentälle mennessä Pönä lähti syömään, joten menin kiskaisemaan hepan pois. Jäin siinä sitten auttamaan Pönän ratsastajaa ja säädin toisen jalustimen. Lähdin sitten satulahuoneeseen, jossa asettelin suitsien otsapannat suoraan, sekä nimikyltit suoraan. Putsailin Topiaksen harjat, jonka jälkeen löysin itseni lakaisemasta satulahuonetta, heh. Menin katselemaan tuntia ja kävelin loppukäyntimaastossa Rosun vieressä, joka ei kyllä tarvinnut mitään apukävelijää vaan meni nätisti. Jäin vielä katsomaan tämän tunnin alkua, kunnes menin satulahuoneeseen.

Pyörin tallissa ja kentän laidalla tunnin, jonka jälkeen lakaisin satulahuonetta. Sen jälkeen talli sai perusteellisen lakaisun ja menin jälleen satulahuoneeseen. Korjailin niputuksia, asettelin satulahuopia ja nimikylttejä suoraan, jonka jälkeen menin järjestämään kypärät suoriin pinoihin. Laitoin harjakorin heppojen kokojärjestykseen pienimmästä suurimpaan ja puhdistin Pönän harjat. Jatkoin sitten piikkisuanputsauspakkomielteelläni ja putsasin Aneten piikkisuan, Pikun piikkisuan ja Magic Brushin, sekä Rosun piikkisuan. Sen jälkeen järjestelyintoilija lähti kotiin kahdeksan aikaan.

Jos olisin näin järjestelmällinen kotonani, huoneeni olisi varmaan täydellisessä kunnossa.

Kiusattiin vähän Pönää...


Wanesaa ei kiinnosta. (ei se oikeasti ole noin vino, lepuuttaa vaan takajalkaa...)


Suosikkikuvauskohteeni, Pönä!

Pahoittelen huonoa laatua, koska kuvat on puhelimella otettuja... Mikä kuva oli suosikkisi?

4 kommenttia:

  1. Toinen tai viides ylhäältä katottuna.

    VastaaPoista
  2. Pönän kiusauskuvaXD t. Elina

    VastaaPoista
  3. Sillon, kun tulin toiseks siinä kilpailussa nii ois kiva jos voisit piirtää ton viidennen kuvan, eli toi kuva vanesta :)

    VastaaPoista
  4. Ja siis olen tiqru :D

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)