sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Perjantain ratsastustunti & kepparikuulumisia

 Yrittelen tässä nyt kirjoitella hieman rikkinäisellä koneella ;)

Perjantai
Menin tallille puoli kolmen aikaan. Asettelin suitsia, satuloita ja nimikylttejä, sekä putsasin Sokerin, Rosun ja Pönän piikkisuat. Pyörin siinä satulahuoneessa, lakaisin ja asettelin harjaämpäreitä, sekä kypäriä, kunnes lähdin Wanen hoitajaa vastaan bussipysäkille. Sain tietää, että hän oli tulossa korvaustunnille tunnilleni!

Tallissa kävimme jättämässä Wanen hoitajan kamat satulahuoneeseen ja huomasimme listan tulevan. Lähdimme katsomaan listaa ja minun kohdallani luki Ressu. Olin todella iloinen ja yllättynyt. Lähdimme sitten hakemaan hevosia sisään, ja minä otin Rosun, Sokerin, sekä Penan. Kieputtelin riimunnaruja ja ratsastajat tulivat pian. Autoin Wanesan ratsastajaa laittamaan pintelit sekä varusteet ja lähdimme pian kentälle, jossa roikuin, säädin jalustimia ja kiristin vyötä.

Viritimme Wanen hoitajan kanssa Aneten karsinaan sellaisen narun, ettei se pääsisi karkaamaan. Laitoimme pihattohevosille heinää ja menimme sitten syömään itse, jonka jälkeen vein tavarani Ressun karsinan ulkopuolelle. Kävelin tarhalle, otin sähköt pois ja menin tarhaan. Ressu antoi nätisti kiinni ja odotteli porttia availlessani kiltisti. Laitoin sähköt takaisin päälle ja vein Ressun karsinaan. Aloitin harjailemisen kumisualla, jonka jälkeen harjasin ponin pölyharjalla. Harjailin sitten pään ja putsasin kaviot, jonka jälkeen nostin huovan ja romaanin ponin selkään. Satulan laitettuani kiinnitin vyön ja avasin suitset. Ressu ei meinannut ottaa kuolaimia suuhun, mutta Wanen hoitaja huomasi kuolaimien olevan huonosti. Kun korjasin kuolainten asentoa, Ressu otti ne suuhunsa. Laitoin remmit kiinni, sekä omat varusteeni ja lähdin kentälle.

Kentällä laskin jalustimet ja otin ohjat käteen voidakseni nousta selkään. Laitoin jalan jalustimeen ja ponnistin ja hups! Satula kippasi. Asettelin sen sitten oikeaan kohtaan ja kiristin vyötä kolme reikää. Sen jälkeen nousin satulaan ja säädin jalustimet ja kiristin vyötä vielä reiällä. Lähdin sitten uralle kävelemään. Ressu oli mukavan reipas ja muutenkin kiva. Aloitimme ravailemalla löysin ohjin ja Ressu tuntui oikein mukavalta ja se toimi hyvin istunnalla.

Keräilimme ohjia ja ruuna alkoi vähän kiskoa päätä. Sain ohjeen pitää käden tasaisena viskomisesta huolimatta. Teimme paljon käynti-ravi siirtymisiä ja Ressu alkoi rentoutua. Sillä oli todella ihana harjoitusravi, tosi helposti istuttava vaikka ponilla olikin lyhyt askel. Teimme erilaisia siirtymistehtäviä ja pian olikin puolivälikäyntien aika. Ressu oli todella kiva ja käveli reippaasti ilman hoputtamistan.

Kävelimme jonkun aikaa ja aloimme ottaa sellaista laukkatehtäviä, jossa menimme ravissa kulmat, sivut mentiin laukassa ja jokaiselle sivulle muutama raviaskel laukkojen väliin. Menimme siis koko kentällä. Aluksi tuli paljon vääriä laukkoja ja Ressu alkoi vähän kaahata, enkä saanut sitä aina haluamassani kohdassa raviin. Kun aloin keskittyä kulmissa enemmän, sain ponia rauhallisemmaksi ja laukatkin nousivat oikeissa kohdissa ja useimmiten oikea laukkakin löytyi.

Vaihdoimme suuntaa, jonka jälkeen laukat olivat aika katastrofaalisia. Yli puolissa tuli väärä laukka, kallistuin liikaa ulos, enkä saanut enää ponia rauhalliseksi kulmiin vaan kaahotimme ne kiitoravissa. Pari onnistunutta laukkapätkää tuli, mutta loppua kohden nousi melkein pelkkiä vääriä laukkoja. Ratsastaja ei enää oikein jaksanut keskittyä laukka-apuihin. Lisäksi jalustimet putosivat monta kertaa.

Ravailimme sitten loppuraveja, tein voltteja ja ympyröitä. Vaihdoimme suuntaa ja ravailimme toiseenkin suuntaan. Sitten annoin löysän ohjan ravissa ja siirsin ponin käyntiin istunnalla. Ressu totteli hyvin ja käynnissä se taisi vähän väsähtää. Aivan kuin ratsastajakin. Kävelimme myös toiseen suuntaan, jonka jälkeen tulimme kaartoon ja pois selästä. Nostin jalustimet, löysäsin vyötä ja talutin Ressun talliin. Otin varusteet pois, jonka jälkeen vein ne satulahuoneeseen. Satulahuovan laitoin kuivumaan ja pestyäni kuolaimet menin vielä harjaamaan ponia. Harjasin sen pölyharjalla ja otin kaviot. Sitten vein ponin ulos ja lähdin.

Sunnuntai
Väkertelin keppareille naruriimuja ja naruriimut sai Clove, Allu ja Saga. Oikein niitä ei ole tehty, koska minulla ei ollut ohjeita, mutta sovelsin ja tein omalla tavallani. Auki näitä riimuja ei saa, niinkuin oikeasti pitäisi, mutta se ei haittaa. Cloven riimu onnistui ehkä parhaiten. Allulla siitä tuli liian pieni ja Sagan riimussa jokin häiritsi. Mutta katsotaan jos joku päivä innostuisin kokeilemaan niitä!

Yhteiskuva naruriimuista :D

Clovelta löytyy tuolta leuan alta pidemmät koristenarut

Sagan riimussa on narun kiinnitystä varten lenkit, ne unohtuivat Clovelta

Allulle tuli liian pieni riimu, mutta meneehän se näinkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)