tiistai 6. toukokuuta 2014

Riimuratsastelua

Pyörittelin tässä riimunnarua ja siinä samalla päätin tehdä riimunkin. Riimun sai Clove. Löysin kivaa kukkafleeceä, joka pääsi riimuksi.

Tämän jälkeen lähdin ratsastelemaan Clovella riimulla. Jäin pienimmälle kentälle, koska en ole koskaan ennen ratsastanut Clovella riimulla. Tamma oli vauhdikas, mutta ei innostunut liikaa ja toimi hyvin istunnalla. Alkukäyntien jälkeen aloitin ravailun ja tein paljon voltteja ja ympyröitä saadakseni Cloven vähän rauhoittumaan. Pian se alkoi hakea muotoa ja tuntua paremmalta.
Asetin kentälle puomit ja lähdin tulemaan niitä käynnissä. Clove oli kuuliainen, eikä kolistellut lainkaan. Tein erilaisia tehtäviä toisella puolella ja toisella sivulla menin vain puomit. Vaihdoin suuntaa ja toiseenkin suuntaan Clove tuntui erittäin mukavalta. Aloitin sitten ravissa tulemisen ja ravissakin puomit sujuivat alkukaahottamisen jälkeen. Tamma toimi hyvin painoavuilla, eikä painetta tarvinnut käyttää muuhun kuin vähän hidastamiseen, mutta onhan Clove alunperinkin westernhevonen.

Kohotin puomit sitten yhden pienen palikan varaan ja lähdin tulemaan sitä käynnissä ja ravissa. Tamma nosteli ensin jalkojaan aika reilusti, mutta kun se tajusi, että puomit eivät pure, askel muuttui tasaisemmaksi. Silti puomien yli piti mennä aikamoisella vauhdilla. Vähän rauhoituttuaan Clove oli kyllä todella tasainen.
Kohotin puomeja vielä yhdellä palikalla ja pidensin askelväliä. Aloin tulla sitä laukassa ja pari ensimmäistä kertaa onnistui hyvin. Sitten Clove alkoi vähän kuumua ja kiihdytellä, mutta pian sain sen hallintaan. Muutaman kerran jälkeen aloitin sellaisen tehtävän, jossa puomien jälkeen tulin koko rata leikkaa, ja lävistäjällä vaihdoin laukan, josta jatkoin pitkän sivun kautta puomeille. Molempiin suuntaan laukanvaihdot onnistuivat hyvin ja tällä kertaa Clove pysyi hallinnassa joutuessaan keskittymään enemmän.

Koska edelliset harjoitukset olivat menneet niin hyvin päätin vaihtaa riimun kaulanaruun. Hevonen kannattaisi kai totuttaa siihen ensin, mutta minä viisaana ihmisenä vain viskasin riimun pois ja otin riimunnarun kaulanaruksi, jonka jälkeen hyppäsin selkään. Lähdin sitten melkein suoraan ravailemaan, josta Clove sitten innostuikin ja lähdi kiihdyttelemään. Pian se nosti laukan, enkä saanut sitä oikein hidastamaan. Tamman hidastaessa päätin jäädä käyntiin, ja kävelin loppukäynnit siinä samalla. Viisas ihminen olen, kun jätän hevosenkin jäähdyttelemättä...

Ai niin, sanon vielä, että talli taitaa jäädä hetkeksi pois kuvioista ja hepat muuttavat sisälle, koska löysin Nannasta mukavan reiän ja vanuja oli revitty pois. Linnut tai oravat ovat ennenkin vierailleet tallissa vieden mm. Moonan ja Liekin suitset...

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva blogi,ihania kuvia ja keppareita!:) Haluaisitko liittyä,käyhän edes kurkkaamassa?:D http:// hebbailuja.blogspot.fi/ Ps: Liityn ehdottomasti lukijaksi!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista! :) katson blogisi, katsotaan jos liitynkin vaikka tapanani ei ole liittyä pyynnöstä ;)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)