lauantai 31. toukokuuta 2014

Tuntipostaus perjantailta

Menin tallille vähän yli kolme ja aloittelin putsailemalla harjoja ja suoristelemalla kylttejä. Lakaisin tallin lattiaa, joka keskeytyi ratsastajan tullessa pyytämään apua. Avustin Sokerin kavioiden otossa, jonka jälkeen menin jatkamaan tallin lakaisemista. Sitten haimme Sokerin varusteet ja nostin satulan selkään. Asettelimme huopia, laitoin vyön ja ratsastaja otti suitset minun avatessani riimua. Autoin sitten vähän kuolaimien saamisessa suuhun ja ratsastajan lähtiessä hakemaan kypäräänsä. Kentällä punttasin ratsastajan selkään ja säädin jalustimia. Menin sitten talliin.

Pyörin aika pitkään satulahuoneessa ja koska viiden tuntilaiset eivät tarvinneet apua odottelimme tunnin satulahuoneessa ja menimme sitten auttamaan ratsastajia selkään. Roikuin Pikulla ja säädin jalustimia. Menimme melkein heti hakemaan Rosua tarhasta, samalla kun Rozen ratsastaja otti Rozen. Vein Rosun sen omaan karsinaan ja hain sitten harjat. Harjasin ponin läpi kumisualla ja pehmeällä harjalla, jonka jälkeen harjasin pään ja otin kaviot. Wanen hoitaja harjasi jalat. Menimme sitten takaisin satulahuoneeseen odottelemaan.

Varttia vaille kuusi otimme Rosun suitset ja harjasin ponin vielä kerran läpi pehmeällä harjalla. Odottelin siinä sitten jonkin aikaa ja availin suitsien remmin. Poni laittoi vähän vastaan, mutta kuolaimet menivät aika nopeasti suuhun ja sain remmit kiinni. Koska menin ilman satulaa, laitoin vain turvaliivin ja kypärän, sekä otin raippani, jonka jälkeen lähdin taluttamaan ponia kentälle. Wanen hoitaja tuli punttaamaan minut selkään ja lähdin sitten uralle kävelemään.

Keräilimme ohjia ja aloimme ravailla aika pian. Aluksi tuntui, että poni kaahaisi alta, mutta sain sen pian kuulolle. Sillä oli älyttömän ihana ravi, helposti istuttava ja tasainen. Teimme voltteja ja perus alkuverkkaa. Volteilla poni tunki vähän ulos, mutta kun keskityin ulkoapuihin, voltit alkoivat sujua paremmin. Teimme sitten vaihtelevasti laukkapätkiä. Ensimmäiset nostot onnistuivat hyvin lukuunottamatta paria väärää laukkaa. Vaihdoimme suunnan ja laukat onnistuivat tähänkin suuntaan hyvin.

Nyt tuli pienehkö muistikatkos, enkä muista mitä teimme tässä välissä, vai teimmekö mitään erikoisempaa. Puolivälikäyntien jälkeen aloitimme kuitenkin uuden tehtävän. Kaksi sivua ravissa, kulmassa käyntiin ja sivun puolessa välissä laukka. Laukkasimme sivun loppuun, sekä seuraavan sivun, jonka jälkeen tuli hidastus raviin. Suoralla uralla nostaminen ei onnistunut hyvin, enkä saanut kertaakaan suoraan oikeaa laukkaa. Kerran poni jopa otti yhden askeleen oikein, mutta vaihtoi sitten lennosta. Mutta silloinhan se aloitti oikein! Mitäs minä nyt kirjoittelen tänne? Oikeat laukat tulivatkin sitten vasta kulmassa. Parilla kerralla poni huomasi jotain "pelottavaa" kulmassa tai ratsastuksenopettajassa, jolloin laukka ei todellakaan noussut oikein.

Vaihdoimme suuntaa ja jatkoimme samaa tehtävää toiseen suuntaan. Tähän suuntaan laukat nousivat oikein hyvin ja joka kerralla tuli oikea laukka. Parilla ensimmäisellä kerralla käytin myös ääniapuja, mutta lopuksi laukka nousi vain pienistä pohkeista ja istunnasta. Rosu oli uskomattoman ihana ja kuuliainen! Aloittelimme sitten loppuverkkaa ja tein paljon voltteja. Jouduin taas keskittymään aika paljon ulkoapuihin, mutta Rosu kuunteli hyvin ja taipui mukavasti. Suunnanvaihdon jälkeen jatkoimme samaa toiseen suuntaan ja tähänkin suuntaan Rosu oli todella ihana.

Loppukäyntien jälkeen ratsastimme tallin pihaan, koska olimme viimeinen tunti. Tulin pois selästä ja vein Rosun talliin. Otin suitset pois ja harjasin ponin läpi pehmeällä harjalla. Putsailin sitten kavioita ja niiden kanssa sai vähän tapella, mutta nousivat kuitenkin nätisti loppujen lopuksi. Vein sitten Rosun tarhaan ja lähdin satulahuoneeseen. Pesin kuolaimet ja hinkkailin niitä taas kymmenisen minuuttia, putsasin harjat ja lähdin.

Tämän tunnin kuvat sitten viikon päästä, koska lähden nyt ratsastusleirille! Tulette saamaan pikapostauksia puhelimella ja kunnon kuva ja videomateriaalit sitten viikon päästä. Joten, ensimmäistä leiripostausta luultavasti jo huomenna tai ylihuomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti ja ystävällisesti. Kohteliaisuus kunniaan! :)